הכנת תזרים מזומנים לעסק כתנאי להצלחת העסק
כמו כל שאר בעלי העסקים בישראל ובעולם גם אתם מכירים את האתגרים, השאיפות, העליות והמורדות בניהול העסק. אחד המאפיינים של עסק מצליח הוא ניהול כספים נכון, בנייה נכונה של תזרים המזומנים בעסק היא מפתח להצלחה.
החשיבות של בניית תזרים מזומנים לעסק באה לידי ביטוי בניהול פיננסי מקצועי, עליכם לדעת בצורה בסיסית לפחות מהו תזרים מזומנים ומדוע חשוב להקפיד על ניהולו, איך למפות את מצב המזומנים הקיים בעסק? איך לבנות תזרים ואיך לנהל אותו בצורה מעשית? איך לעקוב ולבקר את התהליך? ובעיקר, איך לשפר את תזרים המזומנים ולהתנהל נכון בעת משבר.
ניהול נכון ויעיל של תזרים המזומנים ישפר את כושר ההישרדות של העסק ויאפשר חיסכון בהוצאות מיותרות לשיפור הרווחיות של העסק בטווח הארוך.
מהו תזרים מזומנים?
קל ללכת לאיבוד בתוך כל המושגים הפיננסיים וכאן בדיוק אנחנו נכנסים לתמונה עם הסברים קלים להבנה וייעוץ מקצועי בהתאמה אישית לכל עסק. הביטוי תזרים מזומנים מתייחס אל זרימת המזומנים אל קופת העסק ומקופת העסק החוצה במהלך פרק זמן מוגדר. המזומן הוא המניע את פעילות העסק ולכן ישנה חשיבות רבה לניהול קפדני מקצועי. כדאי לדעת, ניהול לא נכון של תזרים המזומנים בעסק הוא גורם עיקרי לקריסה של עסקים.
חשוב לציין כי גם עסק רווחי זקוק לייעוץ מקצועי וליווי, עסקים רווחיים עלולים לקרוס במקרים של תזרים מזומנים שלילי לאורך זמן. אם סכומי המזומן היוצאים מהעסק יהיו גבוהים בהשוואה לסכומים הנכסים אל העסק תזרים המזומנים שלילי.
המפתח לניהול מזומנים נכון לעסק
גבייה של תשלומים היא הגורם המשפיע על תזרים המזומנים של העסק, אם קיימים פערים בין מועד המכירה לבין מועד התשלום (נתינת אשראי ללקוחות) תזרים המזומנים עלול להיות שלילי. החשיבות של בניית תזרים מזומנים לעסק בצורה מקצועית תבוא לידי ביטוי בתכנית מפורטת הכוללת את ההוצאות, ההכנסות, אשראי ללקוחות, מיפוי יסודי פיננסי של העסק, מועדי בדיקה, תחזית תזרים מזומנים, צריכת אשראי בנקאי ועוד.
ההמלצה שלנו היא על הרכבת תחזית תזרים מזומנים לתקופה של חצי שנה עד שנה קדימה תוך פילוח הנתונים על פי חלוקה לחודשים, שבועות וימים בודדים. על תכנית תזרים המזומנים שלכם לכלול את השלבים הבאים:
1. הערכה של התקבולים הצפויים לעסק והערכה של ההוצאות הצפויות לעסק.
2. הערכה של הוצאות דרושות לפעילות תקינה שוטפת של העסק (בלאי ציוד).
3. נתונים על החזרי הלוואות ידועים.
4. ניתוח פיננסי של העסק ביום הבדיקה עם אינטגרציה של הנתונים ועוד